Logo Henk Korthuys
Attentie
  • Folder doesn't exist or doesn't contain any images

Symposia

Forma Viva Makole 2013

Op deze elfde editie van dit Symposium waren zowel Manon als ik aanwezig om het beeld van vorig jaar af te maken.Soignies 2012

Het 4e symposium voor monumentale sculpturen 2012.

Ik werd geselecteerd op basis van het door mij ingestuurde ontwerp, deel te nemen aan dit symposium dat in augustus werd gehouden. Kijk op www.centre-culturel-soignies.be voor meer informatie . Ik maakte een fragment van een tandwiel uit de serie met het thema ‘Beweging’.

 
 

Forma Viva Makole 2012

Zowel Manon als ik werden geselecteerd voor dit symposium dat voor de 10e keer gehouden wordt in Slovenië. In september zijn waren we daar te gast. echter halverwege brak Manon haar heup en moesten we het symposium afbreken. In 2013 zullen we terug keren om de beelden af te maken.

 

McKeon Stone Ierland 2010

De eerste keer in Ierland waar het symposium werd georganiseerd door McKeon stone. Drie weken keihard werken om de beelden gerealiseerd te krijgen. Manon maakt "Evolution" en ik maakte "Two worlds". Beelden met een afmeting van bijna twee meter.

"Evolution" is nog te koop. "Two Worlds" is aangekocht door de gemeente Portlaoise in Ierland.

 

Forma Viva Makole 2009

Voor het derde achtereenvolgende jaar viel ik op dit symposium, in Slovenië, in de prijzen. Dit jaar mocht ik de vierde prijs in ontvangst nemen uit 19 deelnemende beeldhouwers.

De title van dit werk is "Cloud of milk and honey" en het is 100 x 100 x 200 cm groot

 

1e beeldhouwsymposium Capelle aan den IJssel 2008

Het 1e zelfgeorganiseerde symposium rond mijn atelier in Capelle aan den IJssel. Behalve ik zelf was ook de in Zwitserland geboren maar in België woonachtige beeldhouwster Manon Huguenin van de partij. Elk werkten we aan een eigen beeld van zwart marmer van ca 60 x 60 x 220 cm. Manon maakt "The lovespirit in me". Een beeld dat zowel de vrouwelijke als de mannelijke kant in zich draagt. Ik maakte de "toren van het geluk"

Twee in elkaar vervlochten torens waar in één je je zelf spiegelt en in de andere de verbeelding van de vele vensters die het leven biedt tot uitdrukking komt.

Beide beelden zijn meestal te zien in onze beeldentuin in De Haan, België.

 

Forma Viva Makole 2008

Van 5 tot en met 13 september werd in Slovenië het 6th International Festival Forma Viva Makole 2008 gehouden. The big sculpture-meeting in Makole, Slovenië. Dit jaar mocht ik mij verheugen met de eerste prijs met het meer dan 2 meter hoge beeld "Landscape of Makole"

 

Sprimont Sculpture 2007

Van 7 t/m 31 augustus 2007 deelname aan het “14e Recontres Internationales de Sculpture sur Petit Granit”.

De niet verkochte beelden zijn dagelijks te bezoeken  bij Musée de la Pierre, Rue Joseph Potier 54. 4140 Sprimont, België. (ca 20 km onder Luik) Afslag 45 van de E25. Naar rechts na ca 1 km aan je linkerhand.

Zie voor meer info op www.sprimontsculpture.be editie 2007 Dit beeld is verkocht.

 

Forma Viva Makole 2007

Van 1 t/m 8 september 2007 nam ik deel aan het 5th International Festival FORMA VIVA MAKOLE 2007. The big sculpture meeting in Makole, Slovenia.

Winnaar van de 5e prijs uit 25 deelnemers met een beeld getiteld "Gateway to the world"

Een poort die aangeeft dat je door het passeren van een poort een andere visie krijgt op de wereld om je heen. Dat wat er gebeurd wanneer je een veilige binnenruimte verruild voor de buitenwereld en vice versa.

 

Sprimont Sculpture 2006

Ik werd deze zomer uitgenodigd, mee te doen aan een beeldhouwsymposium in Sprimont, België en wel het 13e Rencontres Internationales de Sculpture sur Petit Granit.

De hele maand augustus heb ik daar in de groeve gewerkt om van een ruw brok steen van ongeveer 3 ton een beeld te maken.

Het gezelschap bestond uit van 14 beeldhouwers uit o.a. Bulgarije, Oekraïne, België, Slovenië, Frankrijk, Nederland en Zimbabwe.

Deze groep werkte zeer inspirerend omdat iedereen heel gemotiveerd aan zijn/haar eigen beeld werkte.

Voor huisvesting en eten was gezorgd. Er was geen krant en geen TV. Het is heerlijk om je alleen op je beeld te kunnen richten. Alsof de wereld niet meer bestaat.

Designed by Webproof