Logo Henk Korthuys

Over mij zelf

Kunstenaar-Beeldhouwer

Ik ben geboren in 1955 te Rotterdam.

Ruimtelijk werk heeft altijd al mijn interesse gehad. Ik heb jaren gewerkt als tuinarchitect en was dus vormgever van de buitenruimte.

Sinds ongeveer 1995 heb ik mij toegelegd op het maken van beelden in steen. Werk in drie dimensies, zodat het eigenlijke beeld steeds verandert wanneer je een ander gezichtspunt kiest; dat is, denk ik, ook juist de aantrekkingskracht van mijn beelden.

In eerste instantie waren het hoofdzakelijk de vrouwelijke vormen die steeds in mijn werk waren terug te vinden. Maar gaandeweg veranderde het onderwerp. Eerst veranderden die vrouwen in gestileerde vogelfiguren. Geïnspireerd door een reis door Azië waar dergelijke vogelfiguren op de daken van de tempels staan om “het kwaad” buiten de deur te houden. Cho Fa’s worden ze genoemd. Een reis naar de steden van Marokko zorgde als vanzelfsprekend voor een nieuwe inspiratiebron. De stadsmuren en bijbehorende stadspoorten, waarbij het passeren van de poort zo duidelijk het verschil in energie van binnen en buiten voelbaar maakt leidde tot een serie “Poorten”. Zo werden vogels poorten. Het huidige thema is “beweging”. Wellicht ontstaan uit de beweging van het door poorten gaan of de beweging van het leven zelf. In elk geval voor mij duidelijk de behoefte aan deze serie te werken. Ik zou het fijn vinden als je me laat weten wat je er van vindt.

Het is het beste om mijn beelden aan te raken, te aaien of te strelen. Dan pas kun je voelen met welke zorg en toewijding de stenen zijn bewerkt, kun je de vorm voelen en ervaren hoe zacht en warm deze is.

Mijn beelden zijn gekocht door particuliere verzamelaars in binnen- en buitenland, instellingen en gemeenten.

Designed by Webproof